Dagindeling

De opvang is open vanaf 7.00h. Terwijl de eerste kindjes toekomen worden er al voorbereidingen gedaan om het middageten klaar te maken. Alles wordt in Jip en janneke vers bereid. Sommige kinderen eten ’s morgens eerst nog hun ontbijt op dat werd meegebracht door papa of mama voordat ze gaan spelen.

Eens de oudste kindjes naar de klas zijn, worden de de baby’s klaargemaakt om naar bed te gaan. De peuters kunnen dan aan hun dagelijkse spel –of knutselactiviteit beginnen. Soms worden de knutselwerkjes meegenomen naar huis.

Ongeveer om 9.15h gaan de peuters op het potje en krijgen ze een verse luier. Daarna komt het soepmoment. Na de soep gaat iedereen vrij spelen en worden de baby’s uit hun bedje gehaald.

Vanaf 10h30 krijgen de kleintjes hun groentepuree en/of flesje. Een half uurtje later zijn de peuters aan de beurt.
Na het middagmaal wordt het nog eens tijd voor het potje en een verse luier en dan is het voor de peuters bedtijd. De baby’s worden rond 13h terug in hun bedje gelegd.

Na het slaapmoment nogmaals een bezoek aan het potje, eventueel een verse broek en daarna terug spelen.
Rond 15h is het tijd voor het fruitpapje, fruit en/of boterham.

Vanaf 16h worden de eerste kindjes klaargemaakt om naar huis te gaan. Nadat de allerlaatsten vertrokken zijn gaan de deuren van Jip en Janneke om 18.00h dicht.

  • juli2013-001.jpg
  • potjes.JPG
  • p1110483.JPG